mm

Totalt vart det 1,4 prosent fleire nye personbilar her til lands.

Statistikk frå Opplysningsrådet for Veitrafikken viser at det vart registrert 144.202 personbilar i Noreg i fjor. Samtidig var det 437.456 eigarskifte av personbilar (bruktbilsal), ein oppgang på 1,7 prosent frå 2013.

LES OGSÅ: Tre av ti vil ha hybridbil

18.017 av dei nyregistrerte personbilane var heilelektriske. I tillegg kjem elvarebilar og bruktimporterte elbilar. Totalt blir det meir enn 20.000 nyregistrerte elbilar, opplyser Norsk Elbilforening, som likevel ikkje er nøgde.

– Den høgaste marknadsdelen vart nådd i første kvartal, med 14,5 prosent, medan elbilane utgjorde 12,7 prosent gjennom heile 2014. Salet har altså ikkje auka gjennom året, seier generalsekretær Christina Bu i foreininga.

Volkswagen er det mest populære bilmerket i Noreg. Både når det gjeld elbilar og bilar generelt er det tyske merket på topp i talet på registreringar.

LES OGSÅ: Grønt lys for grøne drosjer

LES OGSÅ

ANNONSE